Pieczywo na śniadanie może być różne. Są ludzie, którzy zajadają się pieczywem typu graham, żytnim lub pszennym. Inni doceniają smak i kruchość krążków ryżowych. To oczywiście wersja dla osób, które są na diecie, lub zaczynają dbać o swoja sylwetkę. Są tez tacy, którzy śniadanie bez świeżego rogalika z dżemem jest śniadaniem straconym, do tego kawa lub kakao- typowo francuskie śniadanie. Większość z nas zjada po prostu zwykły chleb mieszany lub bułki kajzerki. Ale żeby śniadanie było smaczne i budziło zapachem nawet największe śpiochy można upiec własne bułeczki lub świeży chleb. Wystarczy wykazać się inwencja twórczą. Do przygotowania takich bułeczek wcale nie potrzeba dużo składników, wystarczy wieczorem wykonać ciasto z takich składników jak: drożdże (50dkg), odrobina cukru, 1/4l wody, mąki (trzeba sypać tyle aż ciasto przestanie się lepić), do tego szczypta soli. Na noc włożyć takie ciasto do lodówki, a z samego rana uformować bułeczki i włożyć je do rozgrzanego piekarnika, a wcześniej posmarować z wierzchu olejem i posypać np. sezamem.

www.marszniemilczenia.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ