Przepisów na smaczny obiad jest cała gama, trzeba tylko zwrócić uwagę na to, że niektóre są wymyślne pod względem produktów i czasu, jaki zajmują. Zawsze przecież chodzi nam o szybkie i smaczne danie. Staramy się jak najmniej czasu poświęcać gotowaniu, ale chcemy jeść smacznie i zdrowo. Odmianą mięsa mielonego w daniach są pulpety. Wiadomo, że kiedy smażymy mielone to przygotowujemy klopsy, kiedy pieczemy to jest to głównie pieczeń rzymska, a kiedy gotujemy mogą to być, np. pulpety lub gołąbki. Pulpety robimy podobnie jak mięso na klopsiki z tym wyjątkiem, że dodajemy do nich czasami ugotowanego ryżu, kaszy, ale nie jest to koniecznością. Można gotować je tylko mocząc w bułce lub mące-zgodnie z przepisem na klopsy. Pulpety przeważnie dusimy w sosie. Bardzo smaczny jest sos koperkowy, pomidorowy, ale i serowy. Mogę ze spokojem przyznać, że przepis wypróbowany i zaakceptowany jest przez domowników. Sos można zrobić z serków topionych. Pulpety takie przeważnie podaje się z ziemniakami, lub w uboższych chwilach, je się je z pieczywem.

www.electrownia.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ