Każdy spośród krajów ma charakterystyczną tylko dla siebie tradycję, kulturę i zwyczaje. Właśnie one są powodem powstawania wielu odrębnych kuchni i sztuk kulinarnych. Jest to spowodowane nie tylko kulturą, lecz także położeniem kraju. Wiele roślin, warzyw i zwierząt jest powszechnie występujących tylko w określonych miejscach na Ziemi. Z tego powodu są one także spożywane dość często, poprzez co mieszkańcy danego kraju przyzwyczajeni są do określonego smaku. Stąd także różnorodność smaków całego świata. Niektóre kraje, takie jak Japonia, czy Meksyk są najbardziej znane z pikantnych dań, z powodu występowania różnorodnych przypraw i odmian warzyw, takich jak na przykład papryka chili lub wasali, czyli chrzan japoński. Cała ta różnorodność jest bardzo korzystna ze względów kulinarnych całego świata. Każdy z nas ma swój gust i upodobanie, w związku, z czym niekiedy pragniemy odmian smaku. Kuchnie różnych krajów oferują nam szeroki wachlarz przypraw, dodatków i posiłków, dzięki czemu każdy może znaleźć dla siebie ulubiony posiłek.

www.cyber-fly.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ