Czy miałeś kiedykolwiek okazję wypoczywania w Egipcie? Zapewne tak, bo według statystyk, kraj faraonów odwiedzany jest przez ponad pół miliona Polaków rocznie. To świadczy przede wszystkim o jego popularności oraz umiejętności promowania się w światowych mediach. Gdyby nie turystyka, to zapewne Egipt funkcjonowałby na fatalnym poziomie. Turystyka to stanowią zdecydowaną większość dochodu tego kraju. Właściciele hoteli powinni jednak pamiętać o tym, by zapanować nad jednym poważnym problemem, mianowicie – żywnością. Niestety, ale posiłki w Egipcie trudno jest zaliczyć do smacznych. Wręcz przeciwnie, są one raczej nie dobre i tylko nie licznym smakują. Trudno powiedzieć w czym tkwi problem, ale chyba po prostu Egipcjanie, nie mają zdolności kulinarnych. Oczywiście w dobrych, nowych hotelach kulinaria są znacznie lepsze, chociaż wszędzie coś jest te „bezsmakowe” potrawy, jak również zapachy, które po kolejnych godzinach stają się nie do zniesienia. Kuchnia to zdecydowanie największy problem Egiptu.

www.blackbook.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ