Podhale to jeden z najbardziej charakterystycznych regionów w Polsce, choć pewnie tylko dla tych, którzy kochają góry jest on atrakcyjny. Trzeba choć raz zobaczyć polskie góry, aby wiedzieć, czy się je kocha, czy są one dla nas całkowicie obojętne. Podhale ma swój własny, niepowtarzalny klimat, którego nie da się z niczym porównać. Nie tylko piękne widoki, wspaniałe góry i inne atrakcje powodują, że wiele osób chce tu przyjeżdżać, w zasadzie w każdej wolnej chwili. Podhale ma też swoją szczególną kuchnię. Jej specjałem są oczywiście oscypki, wykonywane z mleka koziego. Smaki podhalańskich potraw są tak specyficzne, że jeśli raz je spróbujemy, to będziemy zawsze chcieli do nich wrócić. W gospodach, czy w góralskich chatach można zjeść tak smakowite potrawy, że przebijają o głowę wszystkie, eleganckie restauracje. Sekret tkwi w tym, że gospodynie przygotowujące dla gości potrawy wkładają w swoją pracę całe serce i chcą to robić. Dlatego smaki potraw podhalańskich są wyśmienite i niemalże każdemu smakują.

www.rodzicdziala.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ