Dobrym smakiem cieszą się oryginalnie przyrządzone mięsa i to dzięki wspaniałej kuchni można takie smaki osiągnąć. Mięso gotowane zwykle gotuje się i wtedy traci ono właściwy zapach produktu świeżego a nabiera charakterystycznego smaku dla potrawy gotowanej. Dla wzbogacenia smaku potrawy gotowanej oraz polepszenia smaku i zapachu, dodaje się do wody w której gotuje się mięso trzeba dodać włoszczyznę i przyprawy. Zależnie od rodzaju mięsa na każdy jeden kilogram mięsa dodaje się dwadzieścia do czterdzieści gramów włoszczyzny. Ilość poszczególnych warzyw wchodzących w skład włoszczyzny ma znaczny wpływ na smak potrawy a o to przecież chodzi. Główną role odgrywa tu rolę marchew, seler, por czy inne warzywa korzeniowe. Skład włoszczyzny dobiera się według upodobania ale warto dodać, że niektóre warzywa z włoszczyzny można eliminować. Dla zaostrzenia smaku i zapachu potrawy dodaje się zamiast pora zarumienioną cebulę, która nadaje potrawie złocista barwę. Niezależnie od włoszczyzny zawsze dodaje się kopru.

www.juniorhandling.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ